"Haidaț pă la noi! Deschide-ți lada cu zestre sălăjeană"

Șezătorile de altădată...readuse la viață, dar prin alte activități

06-10 februarie 2019

 

 

            Suntem convinși că tinerilor de atunci tare le mai erau dragi șezătorile, clăcile, horile și toate petrecerile din sat la care luau parte. Tradițiile și valorile din străbuni sunt atât de prețioase încât noi încercăm să le reînviem, chiar dacă prin alte activități. Mai demult, la Camăr, în șezătoare se îmbina utilul cu plăcutul și munca se împletea cu socializarea.

            Prin această inițiativă a Centrul de Informare și Promovare Turistică – Camăr și Biblioteca Comunală Camăr, care a avut la bază ideea unei șezători de iarnă, am reușit să scoatem tinerii din casă seară de seară, nu pentru a coase, țese ori toarce ci pentru a socializa și a petrece timp alături de prieteni. Tinerii s-au adunat în grupuri și au jucat tenis de masă, remi/rummy, cărți, au cântat și s-au simțit bine câteva ore.

            Mai demult, tinerii se adunam negreșit la șezătoare. Era unul din puținele moduri de socializare în care utilul era îmbinat cu plăcutul. Femeile/fetele se adunau în grupuri de câte 10-15 persoane, sau câte încăpeau în casa unei gazde. Spre miezul nopții aveau voie să vină și bărbații/băieții, iar șezătoarea se prelungea până târziu.

            În ciuda marii invenții din istoria omenirii, internetul, conștienți că acesta a deschis mari orizonturi, apreciem că este absolut necesar ca uneori să ne rupem de această explozie a tehnologiei.

            Pe această cale mulțumim tinerilor deschiși la astfel de activități organizate și vă asigurăm că în viitor vor mai fi și altele.

.

 

III Kémeri szilvafesztivál. 

Festivalul prunelor la Camăr, ediția a III-a 

.

"Haidaț pă la noi! Deschide-ți lada cu zestre sălăjeană", ediția a II-a

.

.

https://www.facebook.com/GhidVideoTuristic/videos/1126840634060395/?pnref=story

 

Theme by Camarsj and Kemer Romania