Fort Silvan

Despre FORT SILVAN

.

Zona Sălajului are o lungă tradiție a viei si vinului dar tendințele de evoluție ale climei la care se adaugă progresul făcut in viticultura și vinificație fac ca viitorul acestei zone viticole să fie foarte promițător.
Acesta a fost și motivul pentru care am decis să plantăm viță de vie pe pantele însorite ale Camărului, sat aflat la poalele Măgurii Șimleului.
Via este cultivată la liziera pădurii, acolo unde zona oferă o priveliște de vis asupra întregii văi. Crama, cu o arhitectura unică, a fost construită din piatră și acoperită cu pământ. Are forma literei "U", cu două intrări - ieșiri, fiecare latură având câte 25 metri.
Suprafața cultivată: total 33,5 hectare, din care 27,5 plantate in 2012 și 6 hectare plantate in 2015.
Soluri: brune de pădure, podzolice, acide, argiloase în substraturi.
Expoziția plantației: sudică
Soiuri de struguri: fetească regală, riesling italian, muscat ottonel, traminer, merlot, pinot noir, fetească neagră, cadarcă.

AVANPOST NORDIC AL VITICULTURII
Poziționarea geografică dealungul paralelei 47 latitudine nordică și ambiția temerară de a produce vinuri într-un climat răcoros, sunt elementele definitorii ale proiectului Fort Silvan.
Fort Silvan reprezintă astfel, "fortăreața" care apără limita nordică a viticulturii românești.
Viile noastre sunt cultivate într-un climat răcoros la limita nordică a viticulturii, dincolo de Paralela 47, unde strugurii ajung la maturitate și acumulează arome mult mai lent.
Vinurile rezultate sunt complexe și echilibrate, cu o aciditate ridicată și un pronunțat caracter mineral. Acest lucru le face să fie ideale pentru a fi servite alături de cele mai diverse preparate culinare cărora le accentuează savoarea.

office@fortsilvan.ro

Contact programări:
Laszlo Veiszenbacher
administrator cramă
Tel. +40 788 754 523

..

 

Theme by Camarsj and Kemer Romania