1 2 3

Hírek/hirdetések

Kémer nevét az oklevelek 1320-1321-ben említették először Kemer néven. Ekkor Kémer Kemeri Gyurk fia Desen birtoka. Veje, Mázsa László a király ellen, Kopasz nádor seregében küzdött. További elnevezései: 1335-ben Kemur, 1349-ben Kemer, 1450-ben és 1455-ben Keemer, Kemery, 1477-ben Kémer, 1546-ban Kemyr néven fordul elő, románul Kameru-Camúru (1733), 1913-ben Kémer.

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt látogatóink! Kémer község közel 700 éves történelme, az a tény, hogy őseink megvetették lábukat itt, ezen a völgyekkel-dombokkal tarkított csodálatos tájon, arra jogosít fel bennünket, hogy újból és újból jelét adjuk létünknek, keressük múltunkat és őrizzük meg, gazdagítsuk mindazt, ami szép, ami megmentésre érdemes. A sok száz esztendő a bizonyíték, hogy a közösség össze tudott fogni, gyarapodni és fejlődni tudott, nem törték meg átkos rendszerek, üldözések, hitviták, hanem a zártság, az elszigeteltség átkait sikerült legyőzni, a sárból, a földhözragadottságból sikerül lassan kievickélni…

Szüreti mulatság

„Ideje van a víg kedvnek, a kémeri nótaestnek”

 

    Több napon át tartó szüreti mulatságokat tartottak az elmúlt hétvégén Kémeren. Október 21-én, pénteken vette kezdetét az ünnepélyek sorozata, mely egyfajta tisztelgés a szülőföld, a Szilágyság jó minőségű talaja és az ebből életet merítő szőlőtőkék iránt. 

Szilágysági Magyar Napok

2016. szeptember 15-én, csütörtökön elkezdődtek a Szilágysági Magyar Napok koncert-sorozatai a Kávészünet zenekarral.
A rendezvénysorozat második napján, a Maros Művészegyüttes lépett fel , a Városi Vigadóban.
A harmadik napon az Operett Group Projekt előadásán vehettek részt az érdeklődők .

Theme by Camarsj and Kemer Romania