ZILELE MAGHIARILOR DIN SĂLAJ

O nouă ediție a evenimentului a debutat joi, 16 septembrie 2016 la Casa Municipală de Cultură cu un concert de muzică ușoară, iar vineri 17 septembrie 2016, în sala festivă a Clădirii Transilvania, începând cu ora 18.00, a avut loc un program de muzică şi dansuri populare cu Ansamblul Folcloric „Maros Muvészegyüttes” din Târgu Mureş. Sâmbătă, 17 septembrie 2016, s-a desfășurat un spectacol de operetă cu „Operett Group Project”, în Clădirea Transilvania Zalău, de la ora 18.00.
În parcarea din spatele Primăriei, duminică 18 septembrie 2016 începând cu ora 12.00, a avut loc un program cultural ce a inclus dansuri populare, program pentru copii, concurs „bográcsos”, meșteșuguri populare. Programul zilei de duminică s-a încheiat cu o defilare de sărbătoarea strugurilor şi concerte de muzică ușoară cu formațiile Bóbita şi Dynamit.
Organizatorii Zilelor Maghiarilor din Sălaj: Asociațiile „Szilágyság” și „Szilágy Társaság”, în parteneriat cu UDMR Sălaj, Fundația Communitas, Fundaţia Bethlen Gábor, Primăria municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
De la Camăr au participat aproximativ 50 de persoane care au reprezentat comunitatea cu produse tradiționale, sarmale, vin, pălincă de Camăr, struguri, langoș și multe alte bunătăți.

Imaginea a fost ștearsă.

 

Theme by Camarsj and Kemer Romania