Stiri/anunturi

...

 

 

 

..

 

...

 

..

 

ordinordin 2

..

        

FONTOS FELHÍVÁS KÉMER LAKOSSÁGA SZÁMÁRA!

            Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a megyei katasztrófavédelmi bizottság fertőzött településnek nyilvánította községünket, a disznópestis járvány miatt. A fertőzés továbbterjedése érdekében, 2018 július 25-től egy újabb rendelkezésig, tilos bármilyen nemű tevékenység a kémeri erdőkben (fakitermelés, gombaszedés, stb), valamint a disznó és a disznóhúsból származó termékek forgalmazása, szállítása.

            Saját nevelésű disznó feldolgozása és fogyasztása csak saját célra és állatorvosi engedéllyel lehetséges.

            Bármilyen, a betegséggel kapcsolatos tüneteket tapasztalnak az állatállományban, kérjük jelezzék az állatorvoshoz vagy a polgármesteri hivatalhoz.

Megértésüket köszönjük!

 

          ANUNȚ IMPORTANT PENTRU LOCUITORII COMUNEI CAMĂR!

            Aducem la cunoștința locuitorilor, că printr-o  hotărâre a Comitetulului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj comuna Camăr a fost declarată zonă infectată de pestă porcină africană.

            Pentru a nu se răspândi focarul, din 25 iulie 2018 până la adoptarea unei noi hotărâri în acest sens, se interzice orice activitate în pădurile ce aparțin comunei Camăr (exploatare forestieră, cules de ciuperci, etc), precum și circulația animalelor domestice, a cărnii și a preparatelor din carne de porc.

            Porcii din propriile gospodării pot fi procesați și consumați doar în scopuri proprii și numai cu aprobarea medicului veterinar.

           Orice simptome de îmbolnăvire apărute la animalele din gospodăriile dumneavostră vă rugăm să le semnalați la medicul veterinar ori la sediul primăriei comunei Camăr.

            Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

                                             Anunț

 Aducem la cunoștința locuitorilor, că prin Decizia CCR  nr. 23/23.01.2018 s-a decis că vaccinarea antirabică a carnasierelor domestice nu mai este condiționată de microciparea în prealabil a animalelor.

Articol ziar: eveniment organizat de Fundația Culturală Pro-Camăr          

http://www.magazinsalajean.ro/cultura/exemplu-de-simbioza-culturala-intre-romanii-si-maghiarii-din-camar

 

La nivelul județului Sălaj a fost lansat site-ul www.centenarsalaj.ropentru a oferi informații despre acțiunile, manifestările și proiectele organizate pentru sărbătorirea a 100 de ani de la realizarea Marii Uniri, în secțiunea Calendarul evenimentelor.

                              

 

 

Theme by Camarsj and Kemer Romania